Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Проблем със стартера, или е нещо друго?
Автор |
Съобщение |
Dragomir
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 25.01.2010 г. 14:48 ч. Мнения: 3 Местоположение: Габрово
|
 Проблем със стартера, или е нещо друго?
Здравейте колеги, купих едно Трабантче преди 2 години, но почти не съм го карал- 200-300 км само. Сега обаче другият ми автомобил влиза за по- дълго в бокса и опрях до трабито. Не разбирам от двутактови машини, а се оказва, че в Габрово няма разбиращи майстори за тях (поне аз не съм попаднал). Надявам се тук да можете да ме отиентирате от къде може да ми прави проблем трабантчето, ще обясня подробно до тук каквото знам. Проблемът започна преди около месец, чуваше се, че нещо стърже, като желязо, някъде където стартера се намира. След няколко дни каране така, свалих стртера и се оказа, че всичко в него е омляно- четки, втулки, всичко. Не подлежеше на ремонт, а проблем със запалването не съм имал до този момент По Коледа единствения стартер, който намерих, беше втора употреба, на него пишеше, че е 6 волта(моя е 12), но човека ми каза, че бил рециклиран, да работи на 12 волта. Занесох да го замерят- работеше на 12- ок. Сложих го, и като запали, се чуваше подобно стържене. Когато го запалих с бутане, нямаше шум, всичко нормално. Оказа се, че на този съм му изгорил статора (ротора работи! Може и да греша, но ако все пак беше 6 волта, ротора би трябвало да изгори) Сега взех още един, 12 волта, какъвто трябва да е моя, но не смея да го сложа, да не би проблемът да е в нещо друго, и да замине още един. Погледнах зъбите на маховика, изглеждат нормално. Незнам дали ако е крив, може да има такива симптоми. Вие в тази ситуация към какво бихте се насочили? Как да локализирам проблема? Благодаря предварително и извинете за дългия пост
|
Понеделник, 25.01.2010 г. 15:16 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2551 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
 Re: Проблем със стартера, или е нещо друго?
Аз на единия трабант съм със стартер от 6 волта. Сменя му се само бобината с 12 волтова.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Понеделник, 25.01.2010 г. 15:45 ч. |
|
 |
Dragomir
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 25.01.2010 г. 14:48 ч. Мнения: 3 Местоположение: Габрово
|
Значи съмненията ми относно несъвпадение в стартерите отпада, тогава какво ги скапва? Кое може да стърже на желязо, не само при запалване, а и при движение, а при запалване на скорост да е нормално всичко? Да рискувам ли да монтирам и новия стартер, или?
|
Понеделник, 25.01.2010 г. 16:03 ч. |
|
 |
Krap4enski
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 11:01 ч. Мнения: 126 Местоположение: Монтана
|
Колега данеби да не ти връща бендикса и стартера да е постоянно зацепен към маховика? Щом с бутане само на контакт този проблем липсва , а се появява само когато върти стартера. Казваш , че на два различни стартера прави така което ме навежда на мисълта , че нещо по токовете не ти е наред я в пеперудката , я някаде натам по веригата.
|
Понеделник, 25.01.2010 г. 16:13 ч. |
|
 |
Dragomir
Начинаещ
|
Бендикса го гледах, връща се обратно, според мен работи. Изобщо немога да се ориентирам къде е проблема, допълнително се усложняват нещата, като не си познавам трабито Стартера( рециклирания 6 волтов) като го сложих, карах 2 седмици преди пак да се скапе. И пак се чуваше да стърже, още от както го сложих, но в началото беше по- тихо. Ако на скорост запаля- си работи перфектно. doctorZizi, ще погледна обстойно маховика, до сега само частта, която се вижда огледах. Благодаря ви за бързите отговори
|
Понеделник, 25.01.2010 г. 16:48 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|