Автор |
Съобщение |
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
 Re: карбуратор??
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
|
Вторник, 03.05.2011 г. 20:34 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Ами..както в друга тема наскоро и в тази тема забравих какво беше първоначалното питане в началото. Колеги, ако искате да питате за нещо пускайте си нова тема. В тази тема се смесиха няколко питания. Вярно, касаят карбуратори, но те никак не са еднакви при трабант и би настанало объркване за четящите, особенно за по-малко запознатите с тях..
Вторник, 03.05.2011 г. 22:00 ч. |
|
 |
Каракачана
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
Здравейте ,понеже днес се занимавах с карбуратора на трабантлелата защото от него течеше бензин когато крана е спрян ![angry [smilie=angry]](./images/smilies/angry.gif) та видях едно месингово трабе най от долу на карбуратора и зех едно парче маркуч и го затапих . Дали съм сгрешил ?
|
Петък, 12.10.2012 г. 00:01 ч. |
|
 |
Каракачана
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
Добре ,така ще направя ,но трябва да сваля карбуратора ,обаче виждам че няма да е лесно ... Трябва ли да свалям динамото ? 
|
Петък, 12.10.2012 г. 15:15 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
|
Абе пич, ти прочете ли нещо за тази кола или чакаш всичко наготово да ти се даде ? Има си раздел viewforum.php?f=37 там има тема за книги, чертежи и схеми, вземи се просвети малко преди да задаваш такива въпроси. Ако обичаш...
Петък, 12.10.2012 г. 16:02 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Добре , само искам да попитам още нещо . Кои карбуратор казахте че е по добър току що разглобих карбуратора и почнах да го почиствам малко само вижте това ли е карбуратора  това е не нужно но искам да ви покажа как го измислих да го направя най лесно като кажем че съм на 14 .. 
Последна промяна Каракачана на Петък, 12.10.2012 г. 19:00 ч., променена общо 1 път
|
Петък, 12.10.2012 г. 16:39 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Карбураторът е този, но голямо чистете те чака...
Петък, 12.10.2012 г. 16:43 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Вече е готов махнах повечето слуст от 1 см слои масло  ,но не мога да отвия един от жигльорите които е при поплавъка  ,но няма да се занимавам и със него а едната гарнитура (тази която е на карбуратора) леко се е скъсала от горе ще има ли проблем ако я сложа така или трябва да правя нова ?
|
Петък, 12.10.2012 г. 18:59 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Благодарности ,колеги  благодаря на всички които ми даваха съвети за този карбуратор .  Преди 1 час му чухме гласа с дедката  и даже е по добре и от преди ,но маи направих малка грешка  понеже някои от колегите каза "винта за въздуха еко винта (предполагам) да се завие до край и да се охлаби 2 оборота. " та аз така направих ,и сега предполагам ще е по бесен трабанта ама имам и скутерче хонда дио и то е на същия принцип когато го завъртиш става малко по добре в тръгването ,но харчи малко повече и оборотите се намаляват по трудно .  Както и да е не е чак толкова значителен проблем ,  важното е да върви и да пали по лесно сега пали от 3/4 оборот. Благодаря още веднъж. 
|
Събота, 13.10.2012 г. 18:28 ч. |
|
 |
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Като си говорим за чистене на карбуратори, мога да ви препоръчам това: http://www.boatmania.com/gold-eagle-hea ... eaner.htmlЦената му е 12-15 лева, и върши чудеса. Вони на ацетон, коресилин, и какъвто още разтворител можете да се сетите. Изпробвал съм го лично на клапата за празен ход на един дърт Мерцедес, и карбуратора на едно Ауди (собственика му се опули като видя как карбуратора му светна за 3 секунди). Естествено, това е тежката артилерия - разтваря бързо налепите и гадостите, но след това карбуратора пак трябва да се измие с бензин, спирт, ацетон или който каквото има подръка.
_________________ Hard to the core !
|
Неделя, 14.10.2012 г. 10:05 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Колеги ,карбуратора отново почва да си прави базици със мен  . Сега пък като запаля колата на смукач разформировам я и оборота пада и двигателя гасне и после без смукач не иска да запали ,пали без смукач когато двигателя е добре загреят и тогава що годе държи оборот а иначе не иска .... Какво да правя ?? ![angry [smilie=angry]](./images/smilies/angry.gif)
|
Понеделник, 15.10.2012 г. 19:55 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Абе ще палиш със смукач и това е. Нормално е като е студена колата да не може да палиш без смукач.
Вторник, 16.10.2012 г. 09:26 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Здравейте !
За да не отварям нова тема реших да пиша тук, проблема ми е свързан с темата. Преди известно време направих основен ремонт на двигателя на траби и когато двигателя беше свален реших да почистя всичко свързано с него, и когато дойде ред на карбуратора се сетих, че бях чел от един колега, който беше казал, че дроселовата клапа трябва да е затворена докрай. След като клапата затвори напълно и аз сложих карбуратора на траби всичко се промени .. Много трудно започна да пали, да прекъсва в ниските обороти, да придърпва когато двигателя е студен, и да ми създава голяма мъка когато се наложи да го карам. Понеже много не разбирам от карбуратори искам да попитам дали това че клапата е затворена напълно причинява всички тези неща който описах по горе .. ?
|
Понеделник, 30.03.2015 г. 18:46 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Ми не знам кой колега си чел, но клапата не се затваря никога докрай. Разстоянието между дроселовата клапа и стената на карбуратора е 0.05мм. Най-лесно се настройва с хлабиномерна пластина, ако въобще намериш такава или друга тънка ламаринка.
Понеделник, 30.03.2015 г. 19:28 ч. |
|
 |
Каракачана
|
Това ми трябваше, благодаря. ![2beers [smilie=2beers]](./images/smilies/2beers.gif)
|
Понеделник, 30.03.2015 г. 19:47 ч. |
|
|