Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Застраховки Гражданска Отговорност Oстава на ИЗПЛАЩАНЕ 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Мнение Re: Застраховки Гражданска Отговорност вече само в КЕШ :(
Няма как да гарантираш, че не я караш. От там идва всичко, понеже масово из селата и малките градове (а и между тях) карат коли без граждански и често стават фалове.
В общи линий нещата си отиват по каналния ред - автомобила лека-полека се превръща в лукс, фирмите за ГТ пускат купуват нови автобуси и се готвят да станат основен транспорт. Мисленето е, че който има 3 автомобила, ще има и пари за 3 граждански. Който има 5 - ще има пари за 5. То има и логика донякъде де... :)
И все пак ми е любопитно, защо не направят гражданската на шофьора, а не на автомобила...

Четвъртък, 05.05.2011 г. 23:46 ч.
Профил ICQ
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
В нашата тъпа държава няма никаква логика в нищо абсулютно само гледат как да доят и това е а за нелегалното каране няма как да се спре изцяло ако трябва една самоделка ще си направя и пак мога да си правя золуми от два винкела и двигател и газ :twisted:

Петък, 06.05.2011 г. 00:59 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
По принцип Тео е прав, че е логично ако имаш 5 коли да имаш възможноста да платиш 5 граждански НО - да не забравяме че все пак говорим за НАЙ-БЕДНАТА страна от ЕС.... то е логично и минималната заплата да е поне колкото в Гърция, за да е всичко нормално, ама не е. Просто в България липсва всякаква логика, за всичко.

Петък, 06.05.2011 г. 08:30 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Ами по тази логика както слушам някой хора които нямат нищо против тези промени аз предлагам да се премахнат седмичните и месечните винетки да останат само годишните просто екзотика! Аз като имам 8 т-е с пежото 9 коли нямам финансова възможност да плащам на всичките а само на 2-3 така, че не се заблуждавайте събирал съм ги с години с цел колекция, съхранение и раздвижване от време на време и нямам намерение поради някой тъпи закони да ги давам на вторични да ги превърнат във винкели и тръби мамка му! :evil:

Петък, 06.05.2011 г. 23:02 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
За съжаление Ивака е прав. Не можем да търсим никаква разумна логика в нищо, което се случва в България. Тук нищо не се прави в интерес на народа, а точно обратното - народа се ползва като донор за интересите на управляващите. Появява се някой с идея как да изкара много пари, плаща съответните подкупи на съответните хора и започва да прави каквото си иска.

И сега не стига че искат да накарат хората да плащат ГО за автомобили, които не се карат, ами и разсроченото плащане ще премахнат. И то във време, в което много хора нямат достатъчно пари дори за храна. За мен това е безумие. Наистина звучи логично ако имаш няколко коли да можеш да им плащаш и застраховките, но не и тук. Ако кажа на някой, че имам 4 коли сигурно ще му прозвучи доста внушаващо. Като се спомене обаче, че общата им възраст е 70 години и нещата вече изглеждат по друг начин :D Съгласен съм, че като не мога да си позволя да карам всичките, не трябва да го правя, но защо трябва да ми забраняват да ги притежавам едва ли не?

Събота, 07.05.2011 г. 13:07 ч.
Профил WWW
Мисли си че знае всичко
Аватар

Да съгласен съм, но проблема е и в нас въобще в народа, че търпим да ни газят и мачкат, ние сме буквално опитни мишки и гледат сеира до кога ще издържим на напъна от тяхна страна. :cry: Опъват пружината но съм сигурен, че рано или късно ще се скъса
ами да мислим как да си опазим машините :?: :(

Събота, 07.05.2011 г. 23:42 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Изцяло съм съгласен с горния пост!

Никой не е казал, че като неможете да плащате ГО трябва да ги карате на вторични. Закарвате ги в частен имот, бракувате ги и готово. Друг е въпроса, през какъв филм ще трябва да минете после, за да ги пуснете отново в движение...
Защо да няма логика и в нашата държава който има 5 коли, да има възможността да плаща/поддържа 5? Тази логика БИ трябвало да си важи навсякъде, друг е въпроса, че ние (българите) се опитваме с пръдня боя да правим - нямаме пари за хляб, а сме наредили няколко коли пред вкъщи. Голяма част от хората в напредналите страни също са запалени автомобилисти и искат да имат няколко коли - ежедневна, за пътуване, за оффроад, за хоби. Само че си правят сметката - могат или немогат да поддържат толкова и такива коли. Ако могат - купуват си ги. Ако не - търсят някакъв среден вариант. Благодарение на това и се наложиха "вановете" като стабилен клас в цял свят - отговарят на поне 2 вида едновременно. Все пак ако нямате пари за една ГО, не ми се мисли с какви гуми ще излиза тази кола на пътя, спирачната и система в какво състояние ще е и т.н... С 2 думи има някакъв замисъл, но е друг въпроса, че наистина е кофти изпълнението. Абсурдно е според мен да трябва да си бракуваш колата, ако не мислиш да я караш година-две и респективно през това време не и плащаш ГО...
ПП - Не визирам никой конкретно от пишещите. И аз искам да имам барнат Трабант в движение, Реното което карам в момента искам да го оставя също за хоби кола - рядък модел с все по-трудна (и най-вече скъпа) поддръжка става, искам да си взема една масова ежедневна кола, но като дръпна чертата, виждам, че финансово нещата седят кофти и за това Трабанта седи на вилата бракуван, а другата хоби кола я ползвам като ежедневна...

Вторник, 10.05.2011 г. 03:12 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Точно това е проблемът - пускането обратно в движение. Колкото пъти съм ходил в КАТ София - за актове, за регистриране, дори за спиране от движение - все трябва да нося една папка с документи, да чакам с часове и ако има за какво да ме върнат - веднага.

Вторник, 10.05.2011 г. 11:36 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: Trabant 601S,Vw Golf
Аз например имам 2-ве коли.И 2-те се карат ежедневно.Сега и 3-та имам(Трабанта).Въпроса е друг.Много добре си беше с разсроченото плащане на ЗГО,защото можеше да си направиш сметката.Например:искам да отида с Трабанта на Парад плашам за 3 месеца ЗГО и съм аз,а после когато искам пак да я карам пак така.може и да не я карам и 1 година,ама няма да я плашам.Защо сега искат да ме задължат да плашам нещото който дефакто не ползвам?

Вторник, 10.05.2011 г. 20:34 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

И аз това питам Ретро Трабанта 600 го изкарвам цифром и словом 2 пъти в годината и кво Цяла застраховка която бадива ще си умре а ако го бракувам както казват някои колеги без да мислят то 600 - то ми става неподвижен музей мамка му [smilie=angry] а по - повод гумите и спирачките предпочитам да са ми перфектни пред тъпата гражданска затова с приоритет ми е винаги техническото състояние на автомобилът ми :wink:
Нищо лично! [smilie=2beers] И кво това бижу да го бракувам :) Само през тръпа ми [smilie=angry]

Прикачени файлове:
018883275-special.jpg
018883275-special.jpg [ 4.17 KiB | Прегледано 13579 пъти ]

Вторник, 10.05.2011 г. 22:05 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Какво се ядосвате това е БЪЛГАРИЯ и всичко е възможно, утре ще има данък шиба#е и пак ще има хора да си дават задниците. Ето затова аз си протестирам вече няколко пъти и показвам гражданската си позиция на недоволен, а не да седя във фейсбук и да се възмущавам. Не очаквам със златна пръчица да стане всичко розово, но поне ще се опитам да променя нещо, заедно със останалите хора като мен, а не овчици. И аз не съм цвете за мирисане и съм мързелив и малко глупав че останах в тази страна, не че в другите е по-лесно, но тук просто се гаврят със честните хора.

Вторник, 10.05.2011 г. 22:30 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Младен Трабанта написа:
И кво това бижу да го бракувам :)

Саамо това не :( Щях да взема и аз такова бижу, ноо ромите са ме преварили. После що не оставали такива коли тук. Заради управници като нашите, които заради отчаяни опити да си напълнят хазната в крайна сметка ще накарат хората да напълнят касите на "Надин и сие". Сега ще почнем да търсим вратички в законите. На това поне българина няма равен..

Вторник, 10.05.2011 г. 23:04 ч.
Профил
Аватар

Незнам Работите не отиват на добре

Сряда, 11.05.2011 г. 18:35 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Вчера плащах последна вноска от ГО на една кола и застрахователката ми каза, че разсроченото плащане не е премахнато и никой не им е казвал да се очаква скоро премахване. Засега са си само слухове.

Сряда, 11.05.2011 г. 19:52 ч.
Профил WWW
Аватар

Turbo написа:
Вчера плащах последна вноска от ГО на една кола и застрахователката ми каза, че разсроченото плащане не е премахнато и никой не им е казвал да се очаква скоро премахване. Засега са си само слухове.

Дано да е така :D :D :D

Сряда, 11.05.2011 г. 20:16 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща