Електрическа бензинова помпа
Автор |
Съобщение |
Turbo
Кандидат-фен
Automobile: Wartburg 353
|
 Re: Електрическа бензинова помпа
Следващият път като ходя при майстора ще го разпитам и ще огледам как точно го е направил. Може и снимки да направя ако се сетя да си взема апарата. Той от няколко месеца кара с тази модификация и няма проблеми.
_________________ GameOn
|
Четвъртък, 21.05.2009 г. 10:50 ч. |
|
 |
353
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Понеделник, 18.02.2008 г. 18:41 ч. Мнения: 37 Местоположение: Велико Търново
|
За помпата не може ли да се направи електрически да се включва/изключва от поплавъка или трябва да се регулира плавно. А пък това плавно ускорение какво е.  Ако искаш плавно да ускорява само си подпираш крака и то пак си ускорява, ако искаш да поднесе на излизане от завоя и да свирнат гумите, натискаш до упор и готово.
|
Понеделник, 25.05.2009 г. 21:05 ч. |
|
 |
Santa
Ентусиаст
|
Недей да завираш кабеляци и контакти покрай бензина.Ще вземе да стане беля.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Вторник, 26.05.2009 г. 18:35 ч. |
|
 |
tsonkov
Гордостта на форума :)
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 22:28 ч. Мнения: 79 Местоположение: София
Automobile: Трабант 601ТS
|
И аз да се вкюча, че съм заинтересован от разговора  Това няма ли да върши работа ?! http://www.trabiteile.de/product_info.php/products_id/1862
|
Четвъртък, 18.06.2009 г. 10:44 ч. |
|
 |
Оги
Кандидат-фен
|
Тука малко късно ама за таз цел която и външна помпа за моноинжекцион да вземеш- би ти свършила работа за проекта. Всички са с налягане около 1 атм, проблема е че голяма част от тях са потопяеми в резервоара и с моргаджиите или търговците в магазините ще трябва доста да се уточнямате какво искаш от тях. И друго- трябва да се монтира ниско , някъде по шасито примерно. Такива помпи са монтирани в много и различни автомобили около 89-92 г. Такава е на Пежо 405 моно и едва ли в някоя морга са я продали просто защото трудно се поврежда. Намира се по средата над задния мост на 2 маркуча и 2 кабелчета. А обратния бензин може да пъхнате на една тетка по отдушника на резервоара. Но да смените карбуратора с такъв от Шкода - изобщо не смятам за добра идея. Аргументите ми са същите като на Ивака. Таз галимация би решила проблема с паленето след престой вместо да си смениш клапанчетата на мембранната помпа или цялата помпа. Никак не мисля, че ще стане с по-малко пари и разправии. 
|
Сряда, 19.08.2009 г. 11:15 ч. |
|
 |
Turbo
Кандидат-фен
Automobile: Wartburg 353
|
Изобщо не мога да се занимавам с тази идея в момента, защото имам страшно много работа, но когато имам време ще се заема. В момента карам Вартбурга през 1-2 седмици и доста ме дразни проблема с паленето след престой. Трябва да въртя доста докато запали, а ако е престоял повечко изобщо не става с въртене. Пали чак когато капна малко бензин в карбуратора.
_________________ GameOn
|
Сряда, 19.08.2009 г. 19:36 ч. |
|
 |
tri6kata
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 22.06.2009 г. 16:17 ч. Мнения: 173 Местоположение: Студентски град
|
не смятам че помпата е проблема.. семейството ми е притежавало  4-5 варца 353 и честно да ти кажа проблем със запалването не помня да е имало след некаране... не се хвърляй на безмислени работи при положение че не ти трябва по голям дебит на гориво...
|
Четвъртък, 20.08.2009 г. 01:30 ч. |
|
 |
etaniel
Регистриран на: Понеделник, 09.06.2008 г. 23:10 ч. Мнения: 198 Местоположение: Стара Загора
Automobile: Wartburg 1.3
|
Аз съм с ел помпа от печка на заз  доволен съм защото вместо да въртя на стартер като луд след като ми е бил свършел бензина и съм заредил отново просто давам на контакт и тя започва да си подкача. За дебита няма никакви проблеми същия вървеж има варгата.
_________________ Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт.
|
Четвъртък, 20.08.2009 г. 10:17 ч. |
|
 |
TTT
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
Защо трябва да заменяте оригиналната помпа? За да не вливате бензин на ръка след дълъг престой? Нали това е проблема - първоначалното запалване. Ами сложете си каквато искате помпа и я използвайте само да подкачи бензин при стартиране. Аз бих си я монтирал с отделен бутон - докато е натиснат - подкачва. След това си карате с оригиналната помпа. Има си необходимия дебит и за нормално каране, и за "чесане на крастата". А бутона може би ще може да се използва за "турбо" в определени ситуации.
|
Четвъртък, 20.08.2009 г. 14:56 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2551 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Добре де....къде отива тоя бензин дето е в камерата? Не може ли като на трабанта да изфорсираш или да опънеш смукаче преди да гасиш? На трабанта след дълъг престой си пали нормално. На голф и лада - също (и те са с такива помпи като вартбурга). Според мен е друг проблема - неправилна техника на палене/гасене или настройки.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 01.09.2009 г. 15:01 ч. |
|
 |
wartburg_fen
Ax Driver
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:06 ч. Мнения: 111 Местоположение: София
|
Имахме подобен проиблем на варгата, но откакто сложихме, ладовите бобини и нови кабели на чукчетата, и кондензатор на първи нов, проблема изчезна, иначе преди при престой от седмица две палеше след 5,6 секунди, но не беше като хората- хем е запалила хем не можеше да поеме като хората. Сега не е така, пак след престой след 5,6 сек пали но щом запали е като кибрит. Иначе за една вечер престой си пали от четвърт оборот.
_________________ Wartburg,the power of 2T engine
|
Вторник, 01.09.2009 г. 20:14 ч. |
|
 |
353
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Понеделник, 18.02.2008 г. 18:41 ч. Мнения: 37 Местоположение: Велико Търново
|
Мда тука не си спомням дали беше обсъждано, но преди седмица колегата ми вика ти като наливаш, къде наливаш. Викам отварям и карбуратора и така. Даже съм наливал при поплавъка два пъти ама ептен играчка. И ми каза че оня маркуч малкия дето отива отгоре на възд. филтър от там да наливам без да разглабям. Иначе на мен ми се случва да изтърве ако има малко бензин в резервоара в някой баир. Последния път стана така. Спускане по инерция. После запалих 1-2ра после трета и обаче давам много газ на 3 та щото да не изгасне понеже беше за 2ра нагорнището обаче точно тогава почна да прекъсна и изгасна. Предполагам че заради големия разход помпата не можа да подкачи достатъчно на тия обороти.
|
Сряда, 02.09.2009 г. 13:37 ч. |
|
 |
wartburg_fen
Ax Driver
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:06 ч. Мнения: 111 Местоположение: София
|
Да не е започналo да се къса платното и затова да няма дебит 
_________________ Wartburg,the power of 2T engine
|
Сряда, 02.09.2009 г. 21:40 ч. |
|
 |
TTT
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
theultimate написа: "Добре де....къде отива тоя бензин дето е в камерата? ..."
Този бензин за една-две седмици просто се изпарява, а другият - по маркучите - слиза надолу от земното притегляне и незадържане на клапанчетата, дори и да са нови. Скачени съдове - това е. Нашите резервоари са ниско долу, много под нивото на карбуратора, а не над него като в Трабанта.
|
Петък, 18.09.2009 г. 13:42 ч. |
|
 |
Dexter_lab
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Понеделник, 12.05.2008 г. 16:52 ч. Мнения: 72 Местоположение: София
Automobile: ТТ 601
|
Сложих на трабса резервоар в багажника и помпа от карбураторен японец. Обаче налягането голямо, трбва да мисля как да го намаля
|
Вторник, 25.05.2010 г. 23:17 ч. |
|
|