Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Електрическа бензинова помпа 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение Re: Електрическа бензинова помпа
Следващият път като ходя при майстора ще го разпитам и ще огледам как точно го е направил. Може и снимки да направя ако се сетя да си взема апарата. Той от няколко месеца кара с тази модификация и няма проблеми.

Четвъртък, 21.05.2009 г. 10:50 ч.
Профил WWW
Научи се как се сипва масло

За помпата не може ли да се направи електрически да се включва/изключва от поплавъка или трябва да се регулира плавно.
А пък това плавно ускорение какво е. :) Ако искаш плавно да ускорява само си подпираш крака и то пак си ускорява, ако искаш да поднесе на излизане от завоя и да свирнат гумите, натискаш до упор и готово.

Понеделник, 25.05.2009 г. 21:05 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Недей да завираш кабеляци и контакти покрай бензина.Ще вземе да стане беля.

Вторник, 26.05.2009 г. 18:35 ч.
Профил ICQ
Гордостта на форума :)
Аватар

Automobile: Трабант 601ТS
И аз да се вкюча, че съм заинтересован от разговора :twisted: Това няма ли да върши работа ?! http://www.trabiteile.de/product_info.php/products_id/1862

Четвъртък, 18.06.2009 г. 10:44 ч.
Профил
Кандидат-фен

Тука малко късно ама за таз цел която и външна помпа за моноинжекцион да вземеш- би ти свършила работа за проекта. Всички са с налягане около 1 атм, проблема е че голяма част от тях са потопяеми в резервоара и с моргаджиите или търговците в магазините ще трябва доста да се уточнямате какво искаш от тях. И друго- трябва да се монтира ниско , някъде по шасито примерно. Такива помпи са монтирани в много и различни автомобили около 89-92 г. Такава е на Пежо 405 моно и едва ли в някоя морга са я продали просто защото трудно се поврежда. Намира се по средата над задния мост на 2 маркуча и 2 кабелчета.
А обратния бензин може да пъхнате на една тетка по отдушника на резервоара. Но да смените карбуратора с такъв от Шкода - изобщо не смятам за добра идея. Аргументите ми са същите като на Ивака.
Таз галимация би решила проблема с паленето след престой вместо да си смениш клапанчетата на мембранната помпа или цялата помпа. Никак не мисля, че ще стане с по-малко пари и разправии. :wink:

Сряда, 19.08.2009 г. 11:15 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Изобщо не мога да се занимавам с тази идея в момента, защото имам страшно много работа, но когато имам време ще се заема. В момента карам Вартбурга през 1-2 седмици и доста ме дразни проблема с паленето след престой. Трябва да въртя доста докато запали, а ако е престоял повечко изобщо не става с въртене. Пали чак когато капна малко бензин в карбуратора.

Сряда, 19.08.2009 г. 19:36 ч.
Профил WWW
Вече прави дребни ремонти
Аватар

не смятам че помпата е проблема.. семейството ми е притежавало :mrgreen: 4-5 варца 353 и честно да ти кажа проблем със запалването не помня да е имало след некаране... не се хвърляй на безмислени работи при положение че не ти трябва по голям дебит на гориво...

Четвъртък, 20.08.2009 г. 01:30 ч.
Профил
Аватар

Automobile: Wartburg 1.3
Аз съм с ел помпа от печка на заз :) доволен съм защото вместо да въртя на стартер като луд след като ми е бил свършел бензина и съм заредил отново просто давам на контакт и тя започва да си подкача. За дебита няма никакви проблеми същия вървеж има варгата.

Четвъртък, 20.08.2009 г. 10:17 ч.
Профил

Защо трябва да заменяте оригиналната помпа? За да не вливате бензин на ръка след дълъг престой? Нали това е проблема - първоначалното запалване. Ами сложете си каквато искате помпа и я използвайте само да подкачи бензин при стартиране. Аз бих си я монтирал с отделен бутон - докато е натиснат - подкачва. След това си карате с оригиналната помпа. Има си необходимия дебит и за нормално каране, и за "чесане на крастата". А бутона може би ще може да се използва за "турбо" в определени ситуации.

Четвъртък, 20.08.2009 г. 14:56 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Добре де....къде отива тоя бензин дето е в камерата? Не може ли като на трабанта да изфорсираш или да опънеш смукаче преди да гасиш? На трабанта след дълъг престой си пали нормално. На голф и лада - също (и те са с такива помпи като вартбурга). Според мен е друг проблема - неправилна техника на палене/гасене или настройки.

Вторник, 01.09.2009 г. 15:01 ч.
Профил
Ax Driver
Аватар

Имахме подобен проиблем на варгата, но откакто сложихме, ладовите бобини и нови кабели на чукчетата, и кондензатор на първи нов, проблема изчезна, иначе преди при престой от седмица две палеше след 5,6 секунди, но не беше като хората- хем е запалила хем не можеше да поеме като хората. Сега не е така, пак след престой след 5,6 сек пали но щом запали е като кибрит. Иначе за една вечер престой си пали от четвърт оборот.

Вторник, 01.09.2009 г. 20:14 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Мда тука не си спомням дали беше обсъждано, но преди седмица колегата ми вика ти като наливаш, къде наливаш. Викам отварям и карбуратора и така. Даже съм наливал при поплавъка два пъти ама ептен играчка. И ми каза че оня маркуч малкия дето отива отгоре на възд. филтър от там да наливам без да разглабям.
Иначе на мен ми се случва да изтърве ако има малко бензин в резервоара в някой баир. Последния път стана така. Спускане по инерция. После запалих 1-2ра после трета и обаче давам много газ на 3 та щото да не изгасне понеже беше за 2ра нагорнището обаче точно тогава почна да прекъсна и изгасна. Предполагам че заради големия разход помпата не можа да подкачи достатъчно на тия обороти.

Сряда, 02.09.2009 г. 13:37 ч.
Профил
Ax Driver
Аватар

Да не е започналo да се къса платното и затова да няма дебит :roll:

Сряда, 02.09.2009 г. 21:40 ч.
Профил

theultimate написа: "Добре де....къде отива тоя бензин дето е в камерата? ..."

Този бензин за една-две седмици просто се изпарява, а другият - по маркучите - слиза надолу от земното притегляне и незадържане на клапанчетата, дори и да са нови. Скачени съдове - това е. Нашите резервоари са ниско долу, много под нивото на карбуратора, а не над него като в Трабанта.

Петък, 18.09.2009 г. 13:42 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите

Automobile: ТТ 601
Сложих на трабса резервоар в багажника и помпа от карбураторен японец. Обаче налягането голямо, трбва да мисля как да го намаля

Вторник, 25.05.2010 г. 23:17 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща