Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ТТ353W дневник 
Автор Съобщение
Научи се да сменя скоростите

Automobile: ТТ 601
Мнение Re: ТТ353W дневник
trabsster написа:
Значи сега саединителя ти е от стария модел ( с плочка) и си с кокс(както е оригинално на трабанта) не с лагер , така ли?Какво стана с снимките?

да с престърган коксов лагер е.
Снимки в галерията

Неделя, 22.05.2011 г. 15:57 ч.
Профил

Отдаван не съм писал.
Има защо вися в мазето да лъскам стари спирачки.
прогреса може да видите тук.
Ако има въпроси питайте.
Когато реша проблема с ръчната ще пиша, до тогава колата е на трупчета
Снимки в галерията ето http://2tpower.com/gallery/thumbnails.php?album=35

Неделя, 22.05.2011 г. 16:01 ч.
Профил

Ремонта е завършен и оценен от органите.
снимки как е направена ръчната http://2tpower.com/gallery/thumbnails.php?album=35
имам лек проблем, задно дясно е с над 35% по слабо от лявото.
Едно ме домързя да купувам нови дискове и както се вижда от снимките ползвам едни ръждиви може накладките да не са улегнали :( ще покарам един ресервоар и ще им правя ревизия.
ръчната стана с 15% разлика.
Нямам кантар и на сухо не усещам да имам проблем със задницата. Като се разработят накладките ще видим.
Мечтая си за нова спирачна помпа и ако трбва кантар. Относно кантара, на поло и братмо каточели го има само на версията с барабани отзад. Сега разсъждавам че в дисковите апарати има една пружина за ръчната която трбва да бъде преодоляна от налягането на главния цилиндър зада започне да натиска към диска, дали не може това да играе роля на кантара? А може и да ме мога да го усетя докато не се напаснат накладките... ще покараме и ще видим...

Сряда, 25.05.2011 г. 21:51 ч.
Профил
Музикалният
Аватар

Automobile: Trab
дебелината на дисковете каква е ? да не от там да се получава 35% - разлика

Петък, 27.05.2011 г. 12:42 ч.
Профил
Trabant ML
Аватар

Automobile: Трабант 601
Хората от Фау-Ве клуб махат тоя кантар защото само им прави магарии а, ти искаш да си отвориш дупка отзад ... Нямаше ли да ти е най-лесно с ръчна от голф 2/3 с дискове отзад?

Петък, 27.05.2011 г. 23:48 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Кантара не е за ръчната спирачка колега,иска да слага кантар защото може при по екстремно спиране понеже задницата е по лека да блокира първо тя,сеш ли се?

Понеделник, 30.05.2011 г. 20:50 ч.
Профил
Trabant ML
Аватар

trabsster написа:
Кантара не е за ръчната спирачка колега,иска да слага кантар защото може при по екстремно спиране понеже задницата е по лека да блокира първо тя,сеш ли се?

Аз това за ръчната го казах по темата за ръчната, а това за кантара го знам. И кантара е само за задните спирачки а не за предните и за задните :)

Понеделник, 30.05.2011 г. 21:13 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Ай стига бе,аз пак ще си сложа електронна везна тя е и за задните и за предните ..ама ли кво се меся аз тука ,без тва неразбирам от коли...

Вторник, 31.05.2011 г. 23:27 ч.
Профил
Влиза с ръчна в завой.
Аватар

Automobile: трабант 601с
колега стига така вместо да беше писал такова негативно мнение по добре да беше обяснил кантара за какво е и така нататък ... мисля че не само на мен а и на други колеги можеше да е полезно а и какво толкова нали за това е форума да разменяме знания и опит а не да се ''ръбаме''
извинявам се за ОФФ-а ама нямаше как да не го напиша това ... ако някой от модовете реши че е безсмислено мнението ми нека го изтрие или да ми възложи наказание както си му е реда [smilie=angry]

Събота, 04.06.2011 г. 06:53 ч.
Профил
Музикалният
Аватар

Automobile: Trab
при положение че кантара е за предни-задни колела? неможах да разбера как така прави проблем при ляво дясно колело.. нещо не се връзва

Вторник, 07.06.2011 г. 19:51 ч.
Профил
Trabant ML
Аватар

Колегата не би трябвало да опира до кантара. Проблема му е в апарата. А кантара е за уеднаквеняване на % на спиране на 2те колелета.

Сряда, 08.06.2011 г. 15:47 ч.
Профил

Ура, имам си нов карбуратор :)
за по малко от 5 часа монтирах новия карб, даже и проработи. той карба не е нов но е от новия модел Иков двукамерен, изглежда като истински, с много лостчета винтчета маркучета и т.н.
И така
1 час да сваля колектора от следващият двигател
4 минути (2х1 лев) за автомивка, Меглиото върши прекрасна работа, безконтактния препарат от автомивката - не.
3 часа по преправяне (разбирай рязане на колектора) трбва да минава покрай ресора
1 час заварки
1 час демонтиране на стария колектор (част прекарано в приказки със съседите :))
1 час монтиране на новия карб, проблемите:
- жилото на газта дойде с 10мм по-дълго, добре че е ханд майд та го оправихме
- телта за смукача дойде с 10мм по-къса, наложи се разглобяване на ръчката и срязване на бронята
- карбуратора не бе комплектован с шпилките и трбваше да си правя сам

Проблми:
- едно маркуче остана сиротно, т.е. не знаех за къде е, след консултация с доктора, се изясни, че е вакум или отдушник на камерата. Ще прявя щуцер на капака зада го вкарам. само не знам колко да е близо до всмукателните колектори за вакуума.
- нямам филтър. в процес на правене е. Но когато сложа едно рехаво парче плат за 'филтър' се дави. Много странно, че и когато долепя ръка до отвора, дори и да не е плътно запушен гасне.
Идеи в тази насока? Не знам дали ще работи с китайските въздушни фиилтри с 'нулево' съпротивление :(
- не съм го чистил
Предимства:
- ооо как върви, няма нищо общо със стария карб. при него имаше едно спъване и чак след това се развърта, този само лепиш педала за ламаринта и се изтрлваш. не знам какъв ще е разхода...
- мога да дрифтя ;) на мокър асвалт, на първа леко до средата, после съединител, втора, газ то ламаринта и пускаш леко съединителя и съсаш сцепленито с асвалта якоооо

Бъдещето:
да си направя двигателя, основен ремонт + леки корекции в буталата и преливните отвори, корекция в главата

Неделя, 03.07.2011 г. 20:20 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Точно този карбуратор коментирахме вчера с едни познат, защото ми направи впечатление следното :
На всмукателния колектор на новите Варели със заводски Иков има някакъв отвор. Та там се вкарвала вода от системата да охлаждала колектора.
А старите всмукателни колектори със старите еднокамерни карбуратори нямат такъв отвор на колектора.

И тук е момента да питам дали има проблем ако се сложи Иков на стар модел всмукателен колектор ?

Неделя, 03.07.2011 г. 20:47 ч.
Профил

siso написа:
Точно този карбуратор коментирахме вчера с едни познат, защото ми направи впечатление следното :
На всмукателния колектор на новите Варели със заводски Иков има някакъв отвор. Та там се вкарвала вода от системата да охлаждала колектора.
А старите всмукателни колектори със старите еднокамерни карбуратори нямат такъв отвор на колектора.

И тук е момента да питам дали има проблем ако се сложи Иков на стар модел всмукателен колектор ?

не става, съвсем различни са. стария е кръгъл с 2 болта, ножив елипсовиден с 4

Неделя, 03.07.2011 г. 22:59 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
[quote="Dexter_labне става, съвсем различни са. стария е кръгъл с 2 болта, ножив елипсовиден с 4[/quote]

Ааа това не го знаех.
Добре, ами вмомента включил ли си водата да върти през колектора ?
А ако не е влючена водата да минава от там има ли някакви проблеми със загряване ?

Неделя, 03.07.2011 г. 23:19 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща